Technológia

A bérfőzést egy német gyártmányú, egylépcsős pálinkafőző berendezéssel végezzük (aRoMat - Option 6). A gyártója a Müller GmbH, Németország

Az egylépcsős technológia azt jelenti, hogy itt nincs szükség külön alszesz előállítására, majd annak a továbbfinomítására, azaz kétszeri desztillációra, mint a „kisüsti” technológiánál. A főzőüstben lévő cefréből felszabaduló gőzállapotú alkoholok és aromaanyagok egy speciális oszlopon átjutva kerülnek a hűtőrendszerbe, ahol újra cseppfolyóssá válnak.

Müller Aroma A berendezés egy egyedülálló szabadalommal rendelkezik (Patent Nr. 102 17 401). A desztilláló oszlopban a szitarostélyok helyett kb. 10 m hosszú rézspirál van, ami aromaveszteség nélkül állítja elő a magas szeszfokú párlatot.